söndag 25 april 2010

En bolero


Visst heter de så, de här små koftorna som knappt har någoon rygg utan nästan bara ärmar? Hur som helst så har jag stickat en sån till lillasyster. Ett enda garnnystan gick det åt och hela skapelsen stickades i ett stycke. Återigen är det en av de engelska stickböckerna som hade beskrivningen. Den här gången var det hur enkelt som helst att sticka på engelska!

Extra kul var det igår att gå på stan, jag såg att det fanns en hel del sådana här korta små koftor i äffärerna till bebisar, så jag är nog dessutom nästan trendig :-)

Garnet är Järbos Lady, ett garn 100% akryl. Tanken med det var att det inte ska vara stickigt mot bara små barnarmar som ullgarn kan vara och lätt att tvätta. Skapelsen är stickad på nålar 4,5, så det var ett snabbt avklarat projekt! Skönt också att slippa sy i en massa knappar! Ev kommer en uppdatering med bild av koftan på sin ägare när kläderna som hon ska ha till har kommit genom tvättsvängen!

Uppdatering:

Så här ser den lilla boleron ut på en snygg fotomodell!

4 kommentarer:

Ingela sa...

Ohh, jag har tokletat efter ett mönster till en bolero! Använder de rätt flitigt på Gumman. Kopia kanske? Får väl gnugga geniknölarna då det är på engelska...

Lisse sa...

Det blir bra! Språket är inget problem, modellen är så enkel, inga konstigheter.

Maud/En bok om dagen sa...

Oerhört trendig lillasyster! Hon måste nog börja modeblogga! ;-)

Förresten, hur roligt vore inte det? Ett väldigt litet barn som modebloggar med dagens outfit och allt... Börja bums, du som har fotomodell tillgänglig!

Anonym sa...

ÅÅÅ så snygg den blev! Men som sagt allt pryder en skönhet! /faster H