Måndag: Makaroner, köttbullar och kålrotsröra (Strimla ½ kålrot, 1/4 lök. Ge ett snabbt uppkok i vattenkokare eller lägg i ett durkslag som sänks ner i pastavattenet ca ½ minut spola sedan i kallt vatten. Smaksätt med 1-2 tsk söt-stark senap, salt och peppar. Blanda med 1-2 matskedar lätt creme fraiche)
Tisdag: Pastagratäng överblivna makaroner från måndagen, kassler, bacon, fryst ärter-majs-parika-blandning, lök, paprika och riven ost. Salt och peppar. Häll på en äggstanning (1 ägg/ dl mjölk) och toppa med riven ost. Rädisor till.
Onsdag: Pannkaka, morotsstavar
Torsdag: Vår egen kulinariska specialitet - Korvsorm (korv i ugn med krossade tomater, äpple, gul lök o grovrivna morötter. Smula på en buljongtärning, salt, peppar och oregano. Ost mellan korvskivorna, 225 grader ca 20 min. Potatismos till.
Fredag: Tacos
Lördag: Stekt sej, spenatstuvning, potatis
Söndag: Älgskav, potatismos, frysta grönsaker
Pastagratäng |
2 kommentarer:
Bra med matsedel då ser jag när det passar att komma på besök och kanske få en smakbit.....
Taskigt för dig bara om vi råkar kastbyta dagarna just då! Men du är så välkommen vem du nu är ;-)
Skicka en kommentar