1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2 ägg
2½ dl vetemjöl½ tsk bvakpulver
2 msk mjölk
2 äpplen
ca 1 tsk kanel
pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter.
Smält smöret och låt svalna lite. Blanda socker, vaniljsocker och citronskal med smöret. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smörblandningen. Rör till sist ner mjölken. Häll smeten i formen.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg ner dem i smeten. Strö över kanelen och sockret över äpplena. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar