Det här supergoda receptet hittade jag i ett reklamblad från coop för många många år sedan. Nyss hittade jag det, inlagt i en kokbok, så nu är det dags att damma av det igen!
400 g laxfilé (4 portionsbitar)
Marinad:
1 msk farinsocker
1 msk olja
1 tsk dijonsenap
½ tsk soja
Sallad:
200 g finstrimlad vitkål
1 msk socker
4 msk vitvinsvinäger
½ dl yoghurt
1 dl gröna ärter
½ zucchini
4 skivor mjukt bröd
Rör samman ingredienserna till marinaden. Pensla marinaden på laxen och stek eller grilla den snabbt.
Lägg vitkålen i en skål. Slå på socker och vinäger. Låt stå 5 minuter innan yoghurten och ärterna blandas ner.
Stek eller rosta brödskivorna och 4 skivor zucchini.
Servera genom att lägga den stekta zucchinin på brödet, laxen ovanpå och salladen vid sidan om. Resten av marinaden ringlas över laxbitarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar