söndag 8 november 2009

Annorlunda sallad med morot och selleri 4 prt


Kylskåpsrensningar kan resultera i riktigt innovativa maträtter. Idag fick den här salladen göra de färdigköpta köttbullarna och potatismoset sällskap. Grönsaker som bara ska ha ett uppkok, t.ex. Haricot vertes, och rotsakerna i den här salladen, brukar jag koka i vattenkokaren. Det är både snabbt och energisnålt, men det förutsätter att man har en vattenkokare som är slät inuti, inga synliga värmeslingor eller så, för då får man det jobbigt med att pilla bort fastbrända grönsaksbitar ur spiralen...



½ rotselleri
2 morötter
2 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
2-3 msk senap
2 tsk flingsalt
1 krm peppar

Skala och skär rotsakerna i smala strimlor. Koka ca 1 minut och spola sedan av rotsakerna i kallt vatten. Rör ihop alla ingredienser, servera. Den här salladen passar bra till alla kötträtter, men säkert även till fisk och kyckling.

Inga kommentarer: