lördag 31 januari 2009
Sköldpaddor med paltswiim
torsdag 29 januari 2009
Den som dödar draken av Leif GW Persson
onsdag 28 januari 2009
Ny citattävling
Här kommer citatet:
"...Efter middagen hade Hon för vana att skrapa ner resterna från tallrikarna i en liten sophink. Sedan kallade Hon upp mig från källaren, där jag stått medan familjen ätit. Det var min uppgift att diska tallrikarna. När jag stod där med händerna i det skållheta sköljvattnet, kände jag lukten från från resterna efter middagen i den lilla sophinken. Till en början var min tanke kväljande, men ju mer jag tänkte på det, desto bättre verkade det.Det var mitt enda hopp om att få mat. Jag diskade klart så fort jag kunde och tömde sophinken i garaget.Det vattnades i munnen vid åsynen av mat och jag plockade oförskräckt upp upp de bra bitarna medan jag skrapade bort pappersbitar och cigarettfimpar och vräkte sedan i mig maten så fort jag kunde.""
Ni ska få en liten ledtråd också. Den här boken översattes till svenska 2005 och blev snabbt en bok som "alla" läste och blev illa berörda av. Det har senare kommit två eller tre efterföljare till den. Vilken är boken?
Skriv din gissning i kommentarsfältet. Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med och tävla, välj då anonym och skriv en signatur. Om en vecka, alltså nästa onsdag drar jag vinnaren.
tisdag 27 januari 2009
Nu är smekmånaden slut!
Väl hemma var det dags att börja reda ut röran i huvudet. Masskolket var prio ett. Jag ringde hem till åtta elever och pratade med dem och med deras föräldrar. Ringde hem och berömde de två elever som faktiskt inte skolkade. Ringde hem till klasföreståndarkollegan och satte in henne i fallet. Ringde hem till en elev som är långvarigt sjuk för att höra hur han mådde, men fick inte tag i honom. Ringde gång två och tre och fyra till tre skolkare där ingen svarade vid första försöket. Fick tag på en av dem.
Då hade två timmar gått, bebisen skulle sova och jag hade inte hunnit bry mig om henne över huvud taget sedan jag kom hem från jobbet. Som tur var lagade sambon mat så jag fick sätta mig vid dukat bord. Det var tur annars vet jag inte hur det skulle ha gått.
När bebisen var i säng och skolksamtalen avklarade tog jag en promenad med hunden för att tänka ut en strategi för "apflocken". Om jag inte hade tagit en promenad för att fundera på det hade det varit nattens projekt. Nu har jag en plan i två steg uttänkt, då kan jag släppa det.
Det verkar som att jag kommer att förtjäna mitt sommarlov det här året också! Men jag är väldigt nöjd med att ha fått en smekmånad, det var guld värt...
söndag 25 januari 2009
Drag
Ibland kan jag tycka synd om vår hund som hamnade hos mig och inte hos någon duktig skidåkare, jag tror att hon hade kunnat bli en riktigt duktig tävlingshund. Våran hund har nämligen en egenskap som inte många hundar har - hon slutar aldrig dra. Hundar är ju inga människor och man kan inte peppa och motivera en hund som inte vill till att kämpa på samma sätt som vi människor kan tvinga oss till att prestera. Åtminstone inte om inte hunden har en egen motivation att jobba. Många hundar älskar att dra, men när de börjar bli trötta och det börjar gå hemåt brukar de flesta hundarna börja lukta och pissa och rulla sig och äta snö och ha alla möjliga ursäkter för att stanna. Men så har aldrig våran hund hållit på. När hon blir trött drar hon långsammare, men hon har hela tiden sträckt lina och hon försöker hela tiden, även om det inte går så fort.
Några gånger när jag har åkt för hårt och varit riktigt trött har hundens dragvilja sett till att vi över huvud taget har kommit hem. Jag har nämligen en tendens att överskatta min förmåga. Bland annat skulle jag för flera år sedan åka skidor till vår stuga, det är 2,5 mil. Föret var uruselt, varje gång jag stack ner staven i snön sjönk den ner ända till gräset, så det gick inte att använda stavarna. Skidorna sjönk också ner, för att inte tala om hunden, inte ett enda steg höll för henne. När vi hade hunnit halvvägs var jag totalt slutkörd, jag orkade knappt flytta ena skidan framför den andra. Men hunden hon kämpade och försökte dra mig, som vid det laget mest var en tung heffaklump i kopplet. Som tur var hade jag saft och bullar med mig som färdkost och det var min räddning. Jag stannade och fikade och satt en stund innan vi fortsatte och vi kom faktiskt fram till slut. Men utan hunden och min hemkokta vinbärssaft hade någon fått komma och bärga mig ur skogen.
Idag blev det en betydligt snällare tur, men eftersom både jag och hunden har lika kass kondis så var vi båda två lagom trötta efter 5 km åkning på översnöade skoterspår. Riktigt nöjd är jag ändå för nu har jag tagit mig ut på längdskidorna flera gånger med någon dags mellanrum, så om jag kan fortsätta så här så kommer nog kondisen vad det lider.
lördag 24 januari 2009
Etiska dilemman
Jag kände det dåliga samvetet gnaga, jag som försöker göra bra val när jag handlar, både för min hälsa, miljön och för arbetstillfällena i närområdet. Men tydligen har jag handlat för lite. Jag köper inte särskilt mycket godis, spelar inte förutom någon enstaka trisslott och har aldrigt rökt en cigarett eller lagt in en endaste snus.
Är jag för medveten? Är det mina medvetna vanor som har drivit vår kiosk i konkurs? Visserligen har jag handlat mycket av mitt godis i kiosken, men ingen kiosk kan överleva på det godiset som jag köper. Ska jag sluta propagera för mina elever att de ska undvika tomma kalorier?
Min last är istället böcker. Och var köper jag dem, ja tyvärr väldigt sällan på den lokala bokhandeln, istället är det Icas pocketställ och givetvis nätet som försörjer mig med böcker. För läskunningheten här i landet är det kanonbra att det finns en sådan tillgänglighet på böcker och jag hör också i min omgivning att många som inte har läst särskilt mycket tidigare har börjat läsa mer. Men för bokhandlarna är det ödesdigert är jag rädd. Vill vi bara ha tillgång till internet och pockettoppens utbud av böcker? Eller vill vi kunna få tag på lite mer ovanliga böcker? Vill vi kunna bläddra i en faktabok innan vi köper den?
Samma uteckling har vi ju inom alla branscher, vi kanske handlar mer men det är få som får vara med och dela på kakan. Samtidigt är det kul för en lantis som mig som har hundra mil till många av de affärer som jag kan läsa om i t.ex. inredningstidningar eller kända klädmärken att kunna få tag på deras grejer via nätet. Och även en möjlighet att kunna bo avsides och ändå ha tillgång till en stor marknad.
Är det Al Gore, som satte igång debatten om kliomathotet på brd front som är indirekt skyldig till världens lågkonjunktur? Är vårt samhälle beroende av att vi har vanor som förstör jordklotet och vår hälsa? Om alla åt nyttigt och levde hållbart skulle det varken behövas vårdpersonal eller fabriksarbetare i världen, skulle ett hållbart samhälle i realiteten innebära massarbetslöshet och alla sociala problem som följer med sådan?
Det är verkligen inte lätt att veta vad som är rätt.
fredag 23 januari 2009
De halvt dolda
Det är en cynisk värld som Jonas Gardell visar i sin serie. Den handlar om ett antal personers liv. Lite rörigt är det, för människorna lever i olika tider, ibland är det 60-tal, ibland nutid, men även om jag ska vara helt ärlig med att jag inte förstod exakt hur allt hängde ihop så har människorna fashinerat mig. Personerna är stereotyper, nästan karikatyrer av de som det är mest synd om och de som är mest osympatiska och arroganta. Jonas Gardell skildrar alla (tror jag) vuxna män i serien som egoistiska, arroganta och rent elaka medan kvinnorna skildras som hjälplösa, mesiga men snälla. Barnen, som alla är pojkar, är på olika sätt utsatta för dessa hemska vuxna, samtidigt som man i sista avsnittet förstår att det är en utsatt barndom som har skapat dessa extremt osympatiska män.
Det finns gott om väldigt starka scener i serien, man kan säga att de rent av staplas på varandra som tittare blir jag berörd av nynazisten som spöar invandrare och homosexuella på tunnelbanan samtidigt som han kärleksfullt tar hand om sina småsyskon när hans mamma ligger avsmullen i soffan. Eller av mannen som i varannan meningen kränker sin kvinna verbalt och är så oerhört osympatisk att man bara vill be henne sparka ut honom, vilket hon naturligtvis aldrig gör. Eller pojken som ser sin mamma drunkna och som sedan hamnar i sin pappa missionärens fanatiska klor. Eller den gamla kvinnan som har fått en mobiltelefon av sin son, men som inte har en aning om hur den fungerar. Sönerna som knappt har tid att begrava sin mor när hon har dött. Ja ni märker att Jonas Gardell har lyckats stoppa in alla samhällets baksidor i en och samma serie.
Den här serien har berört mig och även om allt är tillspetsat så får det mig att tänka. Det är inte allt man ser på tv som lever upp till de två kriterierna.
onsdag 21 januari 2009
Orkade inte åka skidor
Jag hade bara gått 50 m så ångrade jag att jag inte tog en skidtur istället. Jag övervägde att gå in igen och ta på mig vindbyxor, underställ och pjäxor, men insåg att innan jag skulle ha gjort det så skulle klockan ha varit alldeles för mycket, dessutom finns det alltid en fara att man fastnar i tv-soffan om man går in igen när man väl har kommit sig ut. Jag känner mig själv :-)
Nu är jag inkommen från den korta promnaden och känner mig helt plötsligt pigg som en nötskrika igen. Tänk vad lite frisk luft kan göra!
tisdag 20 januari 2009
Gammal mat
Bröd som har möglat ska man alltid kasta, mögelmycelet sprider sig genom hela brödet väldigt lätt.
Ost kan man äta om man bara skär bort synligt mögel med någon cm marginal. Samma med sylt.
Frukt, grönsaker och rotsaker kan också ätas bara man skär bort det dåliga. Många rotsaker och frukter blir svarta och tråkiga i snittytan, det är luftens syre som har reagerat med c-vitaminet i frukten, det kan man bara skära bort. Riktigt lång hållbarhet på grönsaker som består av många lager med blad, t.ex. vitkål, purjo. salladshuvuden o.dyl. får man om man istället för att dela grönsaken rakt av med en kniv istället plockar blad för blad från huvudet. Då får man ju ingen snittyta i den delen som man vill behålla och då kan ett vitkålshuvud hålla flera månader i svalen. Om man vill förvara grönsaker i plast ska man göra ett rejält hål i plasten så att det blir luftcirkulation runt frukten eller grönsaken, då förlänger man också hållbarheten med flera veckor. Grönsaker och frukter som har börjat skrumpna är fullt ätliga, gör paj av frukten och sätt grönsaker och rotfrukter i grytor eller i köttfärssåsen. Ofta har lite skrumpen frukt och rotsaker en sötare och godare smak.
Mejeriprodukter avslöjar man med lukt, smak och syn, är det inga synliga klumpar, dålig lukt eller konstig smak så är det helt okej att äta. Samma med ägg, de är hållbara i minst en månad efter bäst före, den gäller nämligen vid förvaring i rustemperatur. Ruttna ägg missar man inte heller.
Något som man däremot bör vara försiktig med är charkvaror som köttfärs, korv, skinka m.m. Livsmedelsverkets tester har nämligen många gånger visat på höga bakteriehalter redan några dagar före bäst före-dagen. Oftast beror det på att affärerna har för hög temperaur i sina kyldiskar. Korvar och andra charkuterier blir slemmiga på ytan och får en annorlunda doft när de blir dåliga.
Den här vitkålen hittade jag i min grönsakslåda idag. Vem vill äta den?
Samma kål, det enda jag har gjort är att skära om snittytorna ½ cm och att fimpa den delen av stocken som stack ut. Helt okej att äta!
måndag 19 januari 2009
Middagstips
Julklappssjal
Det är svårt att förmedla känslan av den men det blev lite tuffare stuk på den här än på den jag virkade åt mig själv i lurvigt garn med glittertråd.
Vitt från himlen -
En vurpa blev det idag, och det var ju tur så att jag fick tid att knäppa en bild!
Än så länge har jag inte kopplat för hunden, delvis för att jag kände att jag behövde få tillbaka lite säkerhet och balans på skidorna efter att inte ha åkt under hela förra vintern men framför allt för att vovven har haft problem med en framtass. Mest troligt har hon sträckt sig för några veckor sedan när det var halkigt för hon kunde helt plötsligt inte stödja på benet en kväll. Sedan har vi tillbringat två helger i rad tillsammans med brorsan och hans sambo och unghund och givetvis har det blivit en del bus för hundarna då, så varje helg har våran hund slitit upp skadan och blivit halt igen. Ni har hon busförbud och som sagt så ligger jag lågt med dragträningen åtminstone den här veckan ut, men snart....
söndag 18 januari 2009
Trolltyg i tomteskogen...
På tal om att komma igång så tog jag premiärturen med längdskidorna i tisdags. precis som det brukar vara på årets första tur så kände jag mig ungefär som bambi på hal is, men efter en stund så började jag hitta flytet. Sedan är det inte världens enklaste att åka i mörker, på blankis som täcks av ett cm-tjockt snötäcke, bara att få fäste med stavarna i isen krävde sin kraft, och det där med att hålla balansen var inte heller enkelt. Men det blev bara två vurpor, helt ok.
Det roligaste med skidturen var hunden. Jag åkte inga skidor förra vintern p.g.a. att bebisen låg i magen så det var nästan två år sedan sist. När jag gick ner i källaren för att klä om stod hunden och iakttog mig, men hon höll en väldigt låg profil. Inte ens när jag släppte ut henne och sa att hon skulle få följa blev hon så glad som hon brukar bli när jag tar fam skidmunderingen. Hon tittade mest på mig. Men när jag kom ut från garaget med skidorna i famnen gav hon upp ett riktigt glädjetjut. Hon skällde inte utan skrek rakt ut, sedan stod hon nere vid tomtgränsen innan jag hade hunnit blinka ens. Det är kul när man kan göra någon glad, och om jag ska vara ärlig så var jag lika glad själv över att stå på skidorna igen. Det enda tråkiga var att dagen därpå kom kylan som har hållit i sig ända tills nu, så det har inte blivit någon mer skidtur. Men kanske imorgon....
Utemat
Det gäller att se trendig ut när man kör skoter...
lördag 17 januari 2009
Var med från början
Rullade räkmackor
Detta var allt som var kvar när jag kom på att receptet kanske vore nåt för bloggen!
fredag 16 januari 2009
Broccolisoppa
För övrigt blir jag mer och mer skeptisk mot buljongtärningar, dessa består nämligen till stor del av det kemiska smakämnet glutamat som det finns misstanke om att den är cancerframkallande. Det är att jag har börjat laga mat till bebisen och att jag dessutom har som mål att hela familjen ska kunna äta samma middagsmat som jag mer och mer funderar över hur hälsosamt det är med buljongtärning i vår egen mat. Jag känner nämligen ett naturlig motstånd mot att tillsätta buljongtärning i bebisens mat, både med tanke på kemikalier och salthalt.
I stället för buljongtärning kan man koka kötträtter längre tid, då får man ut fler smakämnen ur köttet. Det funkar även med tomtsåser och mosiga grönsaksgrytor typ ratatouille . I grönsaksrätter och gryträtter och soppor finns det några knep som naturligt är smakförhöjare. Curry i så små mängder att själva currsmaken inte slår igenom förhöjer smakerna i framför allt olika grönsaker. Sojasås har samma effekt. Lök och rotselleri är rotsaker som ger väldigt god smak på buljonger. Fett är en smakbärare och dessutom en bärare av fettlösliga vitaminer, så man ska inte vara alltför rädd för fett t.ex. i kött. Det bästa är att fräsa maten i lite fett, då hjälper även värmen till att dra ur smakerna och vitaminerna. Även syror förhöjer smakerna på många livsmedel, t.ex. citron, vinäger eller vin. Socker är också en smakförstärare på frukt och grönsaker. Prova lite socker i tomatsåsen eller tänk på sötsur sås i asiatisk mat och lingonsylten till köttbullarna.
Samtidigt som jag är skeptisk mot buljongtärningar och andra tillsatser så tror jag inte att det finns anledning att vara överdrivet försiktig, jag kommer att fortsätta att använda buljongtärningar ibland, och om man tyckar att soppan känns smaklös så kan man prova att sätta i en eller två buljongtärningar.
Här kommer receptet på Min broccolisoppa:
2-3 port
250 g broccoli, låt även stjälkarna följa med om du har färsk
1 stor gul lök
4 potatisar
ca 50 g (en cm-tjock skiva) rotselleri
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl vatten
4 dl mjölk
peppar, salt
pressad citron
Skär lök, potatis och rotselleri cm-stora bitar och broccolin i buketter. Skala vitlöksklyftan och låt den vara hel.
Fräs alla rotsaker och grönsaker i olivoljan utan att de får färg.
Späd med vatten, koka grönsakerna 5 min. Salta nu om en del av soppan inte ska vara saltfri.
Tillsätt mjölken och koka tills grönsakerna är mjuka, ca 5-10 min till.
Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Ställ tillbaka grytan på spisen och koka upp. Blanda 2 msk maizena med ½ dl mjölk och häll i soppan. Ge ett uppkok. Servera.
Mixa ev soppan med stavmixer om du vill ha slät konsistens.
Servera soppan med en mjuk skinksmörgås eller med en kryddig, god korv. Varm smörgås är gott till.
Vardagshjältar och eldsjälar
Andra vardagshjältar är alla eldsjälar som gör att vi kan få en guldkant i vardagen eller en roligare fritid. Så här vintertid tänker jag på alla dem som ser till att det finns vindskydd och ved vid olika rastplatser ute i naturen. Det är guld värt att ha utflyktsmål där allt redan finns. Tänk att tillbringa timmar med att hugga, kapa och köra ut ved så att andra männsikor ska kunna få en trevlig utflykt. Samma sak med de som ser till att det finns skoterleder att åka på och för de som upplåter sin mark till det, trots att det finns risk för att råka ut för olägenheter av olika slag.
En stor applåd och ett fyrfaldigt leve för alla vardagshjältar HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!
torsdag 15 januari 2009
Ett armband
tisdag 13 januari 2009
Jag klarade det!!!
söndag 11 januari 2009
Nytt projekt
Jag får alltid upp virk- och stickil när jag är i stugan, så den här gången sprang jag in på Ica medan sambon tankade bränsle och köpte garn till en slipover (tror jag det heter, en väst som är "hel" framtill, utan knappar eller så)). Jag hittade beskrivningen till slipovern i en bilaga till en av mammas veckotidningar, den är flätad och stickad av raggsocksgarn. Jag har aldrig stickat flätstickning förr och när jag tittade på beskrivningen verkade det väldigt avancerat med tre olika sorters stickor och diagram och grejer. Men efter lite support av kollegan R-M på jobbet under veckan om vad en flätsticka var, och jag insåg att en strumpsticka också skulle funka, så satte jag helt enkelt igång att sticka. Och det var inte alls svårt, och inte långtråkigt, för garnet är tjockt och mönstret gör att det blir lite omväxlande. Däremot gruvar jag för ryggen som bara består av slätstickning, jag är nästan less innan jag ens har börjat. Kanske får jag smälla in några flätor där på fri hand...
Så här är det meningen att den färdiga slipovern ska se ut. Jag gillade färgen på den på bilden, tyvärr fanns det inte så många färger att välja på i vår lilla Ica-butik, jag är nöjd över att det ens finns garn där. Ursäkta blänket på bilden, det var för mörkt för att fota utan blixt.
torsdag 8 januari 2009
Julgransplundringen påbörjad
Hur jag har påbörjat julgransplundringen? Jag och sambon åt upp de vise männens kameler till eftermiddagskaffet idag. Litet luddigt i munnen var det, och litet unket smakade det, men det hör till pepparkakshusplundring.
onsdag 7 januari 2009
Medelhavsbiffar med tomatsås
Hemligheten med en riktigt god tomatsås är att låta den puttra länge, helst minst en halvtimme, så börja med den. Den här såsen funkar jättebra på pizza och som pastasås också.
1 gul lök
400-500g burk krossade tomater
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
½ msk oregano
1 tsk basilika
peppar
Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt puttra länge på svag värme under lock. Rör om då och då. Smaka av och salta om det behövs, men tänk på att sälta och syra förstärker varandra, så om man tillsätter salt så kommer tomaterna att upplevas som syrligare. Jag tog av tomatsås åt bebisen som jag mixade lätt med stavmixern.
Biffar:
500 g köttfärs (jag tog älgfärs som vanligt)
1 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl mineralvatten
1 ägg
½ finhackad lök
½ tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
2-3 krm mynta
1-2 krm kanel
½ tsk oregano
salt och peppar
Blanda alla ingredienser utom köttfärsen, låt stå 5-10 min. Blanda i köttfärsen och provstek lite av färsen och känn om det behövs mer salt eller kryddor. Forma små biffar och stek dem i medelvarm stekpanna. Jag lät bli att salta färsen först och kokade några biffar till bebisen innan jag saltade resten av smeten och stekte våra biffar. Det bör bebisar kunna äta från ca 6-7 mån ålder.
Servera biffarna med kokt ris, couscous eller bulgur. Tänk på att ris har rest långt, så ät det inte varje dag om du vill vara klimatsmart. Klibbfritt ris har bättre GI-värde än klibbigt ris och fullkornris innehåller mer fibrer och mineralämnen bl.a. järn än polerat ("vanligt") ris.
Både ris, couscous och bulgur går bra att frysa, så man kan göra kompletta bebisportioner eller matlådor att frysa in.
Jag lägger in bilden senare, Blogger ville inte just nu.
En utmärkelse!

1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 5 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.
Nu är friden slut
Min andra dag på jobbet fick dock ett aningen kylslaget slut. När jag hade packat ihop mina grejer för dagen, som en av de sista på stället, gick jag ut till bilen. Redan på avstånd såg jag att något inte stod rätt till, bilen var nämligen alldeles frostig på rutorna. Säkringen i motorvärmarstolpen hade löst ut, så bilen hade stått i 15-gradig kyla hela dagen. Jag höll tummarna för att den skulle starta och förberedde mig mentalt för att frysa om rumpan på hemvägen.
Men jag hann aldrig så långt. Vi har, av någon anledning, ingen nyckelring på den bilnyckeln, dessutom är den väldigt liten föär att vara bilnyckel, så för att inte tappa nyckeln i snön så låste jag upp passagerardörren, lastade in väskan och satte in nyckeln i tändningslåset. Sedan stängde jag dörren, drog ut motorvärmarsladden och skulle sätta mig på förarplatsen. Vars dörr var låst. Passagerardörren visade sig också, konstigt nog vara låst. Det innebar att mina jobbnycklar och mobiltelefon var inlåsta i bilen tillsammans med bilnyckeln.
Det var bara att gå tillbaka in, som tur var var inte ytterdörren till jobbet låst, det brukar den vara vid den tiden. Mina kollegor som bor åt samma håll som jag hade redan farit hem så det var bara att ringa sambon som fick väcka bebisen från middagsluren, klä på henne och sätta sig i bilen och komma och rädda mig med reservbilnyckeln.
Reservbilnyckeln, som dessutom har en nyckelring i sig. Jag undrar varför vi inte använder den här nyckeln till vardags istället?
torsdag 1 januari 2009
Ett ovanligt nyår!
Med tanke på att det var ett bröllop som var anledningen till att vi träffades den här gången så är det extra kul att brudparet var ett par redan på den tiden, precis som jag och min sambo var, och flera av de andra i klassen träffade sina livspartners under den tiden eller håller ihop med den killen som de hade när vi började utbildningen. Det betyder att om vi skulle ha en återträff med hela den gamla klassen med respektivar så skulle nästan alla i gänget vara bekanta med varandra trots att tolv år har gått sen vi började vår utbildning. DET tycket jag är häftigt!
Brudparet hade skapat en "logga" inför bröllopet som skulle symbolisera dem. Loggan kom tillbaka hela vägen från inbjudningskorten till servetterna och föreställde en stiliserad samisk kåta. Vi som var där var väldigt imponerade av tankemödan att skapa en logga för sig som par, men jag tyckte att det var spännande att fundera vidare på.
Vilken logga skulle vi ha? Jag och sambon var faktiskt oeniga när vi diskuterade det. Han tyckte att en sköldpadda skulle symbolisera oss som par, jag tyckte att en skoter skulle symbolissera oss bättre. Visserligen har vi ju två sköldpaddor här hemma, men sköldpaddor anses ju vara långsamma och tillbakadragna, så är inte vi som par, vi tar ofta snabba, impulsiva beslut och vi är alltid snabbt snabbt redo (ävem vi har blivit avsevärt mycket långsammare sedan bebisen kom, tänk att en så liten människa behöver ha med sig så mycket saker) när vi ska någonstans och dessutom är skoterkörning ett av våra största gemensamma intressen.
Härmed utmanar jag dig kära läsare. Om ni skulle ha en logga som symbol för dig och din partner eller för eran familj, hur skulle den se ut? Givetvis vill jag att du motiverar dig också! Skriv en kommentar här i inlägget eller på din blogg!