tisdag 30 december 2008
I grevens tid
Jag älskade honom av Anna Gavalda
måndag 29 december 2008
Mellandagsrea
En mörklila skönhet, jag knep den sista, annars skulle den ha fått en kompis.
Det har stått en del i tidningarna om att säljsajter på nätet översvämmas av julklappar som folk vill sälja. I en undersökning, jag tror att det var i Aftonbladet jag läste det, så tyckte ungefär hälften av de tillfrågade att det var helt i sin ordning att sälja julklappar som man har fått. Det tycker inte jag. Om det är så att man vill välja sina prylar själv för att vara säker på att få exakt det man vill ha, då ska man avsäga sig julklappar redan före jul. Det är respektlöst att sälja sådant som människor som tycker om en har lagt ner tid, tankemöda och ibland mycket pengar på.
Två polkagrisar, de är julröda och det vita är glitter, även om det inte syns på bilden.
En virkad fågel köpte jag med baktanken att den kanske kan inspirera till att försöka tillverka en egen variant.
söndag 28 december 2008
Julklapparna
Bebisens kusin, lillasyster S, fick en mössa som jag hade virkat. Dessutom gav jag mig in på att skriva hennes namn på mössan, och det var inte så enkelt som jag hade trott att det skulle vara. Mössan var i sjuttiotalsretrofärger, brun topp, ganska mättat gult mittenparti och röd text. Jag vet inte om den passade, det var lite svårt att veta hur stor jag skulle göra den, jag är en trial and error-människa när jag stickar och virkar, alltså jag provar mig fram till rätt storlek, och det är ju lite svårt när det är en julklapp. Istället gjorde jag så att jag provade på mig själv och bebisen. När mössan var för liten för mig men för stor för bebisen bestämde jag mig för att den borde bli ungefär lagom. Förutom en hemvirkad mössa fick båda systrarna en prenumeration på Bamse och storasyster S fick även en ABC-bok av Jan Lööf. Snacka om jag har fastnat i retro-träsket.!
Svägerskorna H och C fick var sin sjal, svägerskan C fick dock sin på juldagen, hann inte träffa henne efter att jag hade virkat sjalen färdigt. Jag håller på att virka en likadan till mig själv, den ska jag ha på nyårsafton när vi ska på bröllop. Om den hinner bli klar, vill säga. Svägerskan H fick en svart i ett ganska grovt garn, och svägerskan C fick en vinröd i ett ganska tunt, lurvigt garn med mycket glans. Min egen blir svart och lurvig med turkos glittertråd (silvertråden var slut, men det blir ganska häftigt med turkost).
Det värsta med att ge bort hemmagjorda saker till julklappar är att jag får så dåligt samvete i efterhand. Medan jag tillverkar grejerna känns det så kul, men när jag väl har gett bort det så känner jag mig så taskig över att jag tvingar på mina nära och kära mina pysselalster. Så den här årstiden bestämmer jag mig varje år att jag inte ska ge bort en massa hemmagjort tjafs nästa jul, men ändå har jag lyckats samla på mig en massa presenter innan nästa jul har kommit. Däremot försöker jag sprida ut eländet, så att inte samma person ska tvingas på hemmagjorda grejer varje jul. Det har hittills lyckats med alla utom med svägerskan C. Hon har fått hemmagjorda grejer varje jul i många år, så i år lovade jag henne högtidligt att hon skulle slippa det, men inte klarade jag av det, nog lyckades jag sno ihop en sjal åt henne lika fördärvat innan julen var här.
Nu är det bäst att jag går och virkar om jag ska hinna min egen sjal klar före nyår...
lördag 27 december 2008
Gott slut på er alla!
När jag hör din röst av Stephanie Meyer
Om jag hade varit i tonåren, för jag tror att det är så man måste läsa den här boken för att göra den rättvisa, så hade jag slukat serien i samma takt som den gavs ut, så väl känner jag mig själv, jag skulle ha älskat den. Jag förstår varför många ungdomar älskar den här boken och även andra amerikanska ungdomsböcker, men ratar svenska välskrivna kvalitetsungdomsböcker. Det har med problemställningarna att göra. Svenska ungdomsböcker är så oerhört problematiserande, författarna överträffar sig själva i att försöka rymma så många tonårsproblem som möjligt i en och sama bok. Helst ska huvudpersonen ha psykiskt sjuka, gravt alkoholiserade föräldrar som stack när barnet föddes, vara mobbad och tönt, ha kriminella kompisar som ljuger och sviker, och träffa en pojkvän som har alla problem som huvudpersonen eventuellt inte har ochg som satrular med ens bästa kompis. Då känns Bellas problem, att råka vara kär i en snygg, trogen vampyr som i och för sig kan döda en när som helst som ganska överkomligt.
Jag tycker dock ann När jag hör din röst på sätt och vis är bättre än Om jag kunde drömma. den är inte lika banal och förutsägbar som del ett, men samtidigt tycker jag att den är lite seg. Det blir aldrig lika spännande och actionfyllt som i del 1, den här boken handlar mest om Bellas vänskap med indianen Jacob. Det är inte heller någon direkt romantisk spänning mellan Edward och Bella i den här boken på samma sätt som del 1.
Utan att ha läst del 3 och 4 i serien så tror jag att den skulle ha vunnit på att vara en trilogi, det känns som att det är dags att knyta ihop trådarna och avsluta snyggt och prydligt nu. Men med erfarenhet av amerikanska tv-serier och andra böcker, så vet jag att amerikaner inte brukar gilla att avsluta historier som säljer bara för att historien skulle ha mått bättre av det, så jag misstänker att vi kommer att få se fram emot många delar i den här serien. Och gärna för mig om den kan få ungdomar att älska att läsa!
lördag 20 december 2008
Julgran 2008

Den som älskar något annat av Karin Fossum
fredag 19 december 2008
Stormen
Stormen är en show som grundar sig på Shakespeares verk med samma namn, men fritt tolkat av Robert Bronett och Peter Warg. Jag skulle beskriva den som en cirkusföreställning med handling. Jag hade höga förväntningar på showen före premiären, men när folk i min bekantskapskrets hade sett den sjönk mina förväntningar drastiskt, den blev nämligen totalsågad av alla som jag känner. De tyckte att man inte fattade någonting. Jag håller inte med. Jag skulle nog vilja säga att det var i stort sett vad jag hade förväntat mig.
Precis som med opera, balett och många teaterföreställningar hjälper det till om man har en viss förkunskap om handlingen för att man ska kunna tillgodogöra sig föreställningen, det är inte som att se en film eller läsa en bok att man får allt serverat och klart. Därför kan jag tycka att det i programmet skulle finnas en resume av handlingen akt för akt, precis som det är i många operaprogram t.ex. då skulle publiken få ut mycket mer av föreställningen. Men även om jag inte förstod riktigt allt i handlingen, bl.a. förstod jag inte slutet så tyckte jag ändå om föreställningen.
Det är en häftig show med många effekter. Scenen var snyggt konstruerad, ljud och ljus var maffigt. Inledningen, själva Stormen, var riktigt häftigt tyckte jag. Vi fick se ett jättevackert trapetsnummer, tyvärr hade jag en strålkastare rakt i ögonen under hela det numret och det förstörde mycket. Ett läckert studsmattenummer (det heter säkert något snyggare på cirkusspråk) skulle inspirera varje tonåring med studsmatta på gården. En hel del trolleri och många andra typiska cirkuskonster bar handlingen framåt. Vissa nummer kändes lite "ditsatta" de tillförde inte handlingen så mycket, men i stort sett tyckte jag att det hängde ihop bra.
För att få ut något av Stormen kan man välja två olika sätt att se på föreställningen. Antingen tittar man på föreställningen som en cirkusföreställning, struntar i handlingen och njuter av en snygg show och cirkusartister i världsklass. Det andra alternativet är att man ser en som en operaföreställning eller en balett, dvs. man känner till handlingen i förväg, och fyller ut luckorna med sin egen fantasi, på det sättet blir upplevelsen ens egen och jag tror helt klart att det är så man får ut maximalt av den här föreställningen. Det kräver i sin tur en del koncentration, om man har värmt upp alltför mycket med flytande varor före föreställningen tror jag inte att man orkar fokusera sig på det sättet som krävs för att man ska få ihop handlingen. En resumé av handlingen i Stormen hittar du här.
Grattis En bok om dagen!
Stort Grattis än en gång till dig, En bok om dagen, det var en välförtjänt seger, man kan väl säga att du vann på walk over, de var ingen som vågade sätta emot din gissning!! Priset kommer högtidligen att överlämnas på personligen på söndag klockan 14 tillsammans med priset från min förra tävling.
onsdag 17 december 2008
Jultävling
Vi fick lära oss Kinnekulle, höjd 306 meter över havet. Men inte ett ord om Käymävaara, höjd 348. Vi fick rabbla Viskan, Ätran, Spyan, Gallan eller vad de nu hette, fyra kolossala floder som avvattnade det sydsvenska höglandet. Många år senare såg jag dem med egna ögon. Jag blev tvungen att stanna bilen, kliva ur och gnugga mina ögon. Diken. Små skogsåar som knappt ens skulle ha dugit till bäckflottning. Kaunisjoki eller Liviöjoki, större än så är de inte.
Samma främlingskap kände jag på kulturens område.
-Har du sett herr Kantarell?
På den frågan kunde jag svara ett klart nej. Inte fru Kantarell eller någon annan släkting heller för den delen.
Boken fick Augustpriset år 2000 och det var en bok som "alla" läste när den kom ut. Boken satte en viss ort på kartan och har dessutom dragit en hel del turister dit. Kommer ni ihåg boken?
Skriv din gissning som kommentar till det här inlägget. Du behöver inte ha en egen blogg för att vara med och tävla, välj då anonym som avsändare. Den som vinner får en alldeles egen chokladkaka modell större.
Sparklådan invigd
tisdag 16 december 2008
Änglakväll
Så kan det bli
Idag var det alltså dags för premiärtur. Det började med att bebisen kräktes precis innan vi skulle fara. Det var bara att rengöra henne och ta på nya kläder. Sedan klädde jag på bebisen alla kläder, pallade upp henne i hallen medan jag letade efter hundens selar. På med hundens utrustning, det får också följden att hunden blir sjövild när hon förstår att hon ska få dra. Sedan var det bara jag själv kvar, på med täckbyxor, jacka, reflexväst, vantar och mössa.
Väl påklädd kom nästa utmaning - att få med sig fårskinn, filt, hund och bebis ut till garaget. Bebisen placerade jag i barnvagnen medan jag skulle bädda till i sparklådan. Det var lite bökigt att hitta liggunderlag och att få det mjukt och skönt i trälådan. När jag hade bäddat klart skulle jag bara bära ut sparken och sedan placera bebisen i sparklådan.
Då kände jag en karaktäristisk lukt. Bebisen hade kräkts igen. Det var bara att, med bebisen i famnen, bära in sparken igen, ropa på hunden och få henne att acceptera att det inte skulle bli någon sparktur, bära in filt och skinn, lirka av bebisen den nerspydda overallen, rengöra henne igen, få av hunden selar, få av mig själv ytterkläderna. Bebisen fick sova inne istället. Behöver jag säga att jag var genomsvettig när jag väl hade fått bebisen i säng i tryggt förvar inomhus?
måndag 15 december 2008
En helg i snöns tecken
Fågelhuset i oktober
På kvällen åt vi tacos tillsammans med brorsan K och svägerskan Å. Sambons syrra- svägerskan M med familj, kom också och hälsade på. Som tur var för brorsan hade plogbilen hunnit passera innan de hade hunnit komma, så det gick bra med BMW:n... Strömmen kom och gick lite som den ville hela dagen och på kvällen, precis under middagen, så blev det beckandes svart i hela byn. För att få kaffe efter maten gick vi ut och gjorde upp en eld. Det var en helt magisk kväll, fullmåne, någon enstaka minusgrad och brasans sken. Det var nästan lika ljust ute som om dagen, fast vackrare. Men himmel vad elberoende man är. Fastän man är i en stuga så blir man helt uppställd utan ström, jag skulle göra lite välling till bebisen, och inte ens det gick utan micro eller spisplatta. Till och med när man är ute och campar har man ju ström om man har husvagn, och man tänker inte ens på det.
På söndagen skulle vi hugga julgranen. Precis som jag hade förutspått så var det inte lätt. Det var så mycket snö att det nästan inte gick att köra skoter, och alla träd var helt begravna i snö. Vi lyckades till slut hitta ett träd som visade sig vara en gran, så den högg vi och tog hem. Och vi körde fast flera gånger med skotern FAST vi körde på spår där andra skotrar hade kört. Granen blev en utseendemässig tvåpoängare, men med mycket pynt och med tanke på omständigheterna blir den perfekt! Tyvärr har man ju inte sinnesnärvaro att fota när man verkligen har bra motiv, både den fastkörda bilen och det totalt nedsnöade vinterlandskapet och granen hade varit kul att ha på bild, och inget av det har jag. Granen vågar jag dock lova att den kommer, men inte idag, vi upptäckte nämligen just nu, när jag frågade sambon efter den, att den är kvar i stugan.
lördag 13 december 2008
Trevlig Lucia!
torsdag 11 december 2008
Luciatåg och besök
På kvällskvisten kom kompisarna A och C med lilla L och hälsade på. Lilla L som är drygt 1,5 år tyckte att bebsens leksaker var jättespännande, för att inte tala om ljuslyktorna som jag har i trappen. Det gäller att passa på att ha småpryttlar framme nu, snart är det över med sådant för vår del! Kul att få besök var det och vi hann planera många skoterturer i vinter!
onsdag 10 december 2008
Zooet i vinterskrud
Vinterkyla
måndag 8 december 2008
Pysseltidning
Shoppingtur
Inne i bilen har jag gömnt en liten plåtburk med några tomhylsor i, så bilen är faktiskt en liten skallra också, något som uppskattades av bebisen när hon invigde den idag.
På tal om virkning så börjar bebisens bil snart var klar, det är bara lysena och däcken kvar, men då tappade jag motivationen. Dessutom hade jag ingen fibestoppning, därför fyllde jag bilen med bomull, inte det mest lämpliga när det är en dreglande bebis som ska ha den... Antagligen kommer det hela att mögla innan jag ens har hunnit få dit de sista detaljerna. Det är bara att inse, det där med detaljer och dekorationer, det ÄR inte min grej.
Dagens present till mig själv. De pryder faktiskt sin plats under taklampan tycker jag!
De här två elefanterna hade jag tänkt köpa redan förra julen, men när jag väl pallrade mig in till sta'n så fanns det inga kvar. Som tur var fick jag en chans till den här julen. De väntar på granen under adventsljusstaken.
söndag 7 december 2008
Flamberad filé med rosépepparsås
Sås:
600 g filé av älg, fläsk eller "oxe"

Jag har lånat bilden från Wikipedia, ångrar att jag inte bad sambon fota min flambering!
lördag 6 december 2008
En perfekt fredagkväll...
Soppa med persiljerot
3-4 port
1 persiljerot
1/4 rotselleri
1 gul lök
1 stor potatis
2 vitlöksklyftor
½ tsk curry
1 msk olivolja
2 buljongtärningar
ca 7-8 dl vatten eller så det täcker rotsakerna
peppar ev. salt
2 msk vispgrädde
pressad citron
persilja till garnering
ev. knaperstekta bacontärningar
Skär alla rotsaker i jämnstora bitar. Fräs allt tillsammans med curryn i olivoljan i en gryta.
Späd med vatten och buljongtärningar.
Om man vill ha en slät soppa mixar man den i matberedare eller med mixerstav.
Runda av med grädden, smaka av med peppar och citron, salta om det behövs, men buljongtärningarna brukar ge tillräckligt med sälta.
Strö över klippt persilja och ev knaperstekt bacon i tallrikarna.
Om man skippar buljongtärningarna och saltet är det här perfekt barnmat, kanske tillsammans med frikadeller.
torsdag 4 december 2008
En julkrubba!
Herdarna som vaktade sina getter fick besök av en ängel och blev tillsagda att gå till det lilla barnet.
Långt borta i fjärran östern såg vise män en stjärna på himmelen och de visste då att en kung hade fötts. De följde stjärnans ljus och kom till ett stall där det redan var fullt med folk.
De tre vise männen överlämnade fina gåvor till det lilla barnet, men de var nog lite skeptiska över att hitta sin kung i ett stall. Kanske de till till och med tvivlade på sin visdom, men det förtäljer inte historien.
Det var julevangeliet i pepparkaksversion!
Pyssel
Virkmönster är något som fashinerar mig, att följa ett lite komplicerat virkmönster, framför allt om man inte har någon bild av den färdiga grejen, det är ungefär som att lösa ett chiffer. När jag virkar efter mönster är jag alltid oerhört imponerad av den som har lyckats få ner det på papper. Så jag har med andra ord hittat en ny idol i virkverkets upphovskvinna!
Hon inspirerade mig också att virka en bil, hon hade flera stycken jättecoola virkade leksaksbilar på sin blogg. Givetvis kunde jag inte låta bli att härma henne att också försöka virka en bil, och jag tror faktiskt att det kommer att gå vägen, jag har bara halva taket kvar och lite däck och lysen och sånt.
I den här påsen ligger mina ofärdiga sockar (som jag påbörjade i september), JULKLAPPEN, och bilen. Blir ni nyfikna nu????
onsdag 3 december 2008
Älgstek i järngryta
tisdag 2 december 2008
Julklappstips
Snömannen av Jo Nesbö
måndag 1 december 2008
Skugga av Karin Alvtegen
söndag 30 november 2008
Utmanad
Reglerna är:
* Publicera reglerna på din blogg.
* Svara på sex 8-sakerna.
* Meddela de utmanade på deras bloggar.
8 favoritprogram:
*Dr House, den serien har jag skrivit om för någon vecka sedan här på bloggen
*Äntligen hemma, klassikern, tv-programmet som när det kom hade fått köpa ett restparti färgburkar, limegrönt och rosa. De burkarna räckte ungefär tre säsonger.
*Roomservice, tack gode gud för webb-tv:n, hur skulle jag klara mig utan Johnny och Mattias? Det är alltid kul att se andra arbeta!
*Livet i Fagervik, en serie som jag tittar på varje tisdag förmiddag på webb-tv. Trivsamt.
*Antikrundan +
*Första, andra, tredje Det gäller att nära drömmen om det ultimata loppisfyndet!
*Mitt i naturen Jag gillar att det handlar om alldeles vanliga svenska djur. Dessutom är det kul att se om Martin Elmenäs (eller vad killen med hästsvansen heter) ska lyckas få syn på det djuret han letar. Ofta lyckas det inte, precis som i verkligheten!
*Lyxfällan sedelärande berättelser a' la 2000-tal.
8 saker jag gjorde igår
*Hälsade på mina svärföräldrar
*Hälsade på svägerskan M m. familj medan sambon lånade deras garage för oljebyte
*Fick tre kartonger med kläder till bebisen av kusinerna.
*Gick igenom klädkartongerna
*Bakade pepparkakor
*Fick besök av svägerskan M och kusinerna.
*Drack glögg. åt pepparkakor och popcorn
*Dammsög popcorn från soffan och vardagsrumsmattan
8 saker jag ser fram emot
*Att börja jobba efter jul
*Att få middag när jag kommer hem när jag börjar jobba
*Att bebisen ska börja krypa (tror jag)
*Att bebisen ska lära sig prata
*Att ta en härlig ridtur i skogen
*Att åka skidor på isen
*Vårvinterns skoterturer
*Att vara ledig tillsammans med sambon
8 favoritrestauranger
*Alla små sommarcaféer i byarna
*Frasses, strategiskt placerat på väg hem eller bort, när man är vrålhungrig
*Pizzerian halvvägs in till sta'n. Ett riktigt hak.
*Lyxrestaurangen i sta'n där man bara har råd att äta dagens lunch
*Restaurangen på torget, liten, med fin inredning och god mat
*Fiket mitt i den gamla gallerian, man sitter och fikar mitt i genomfartstråket, där träffar man alltid någon man känner, oavsett om man passerar eller sitter och fikar
*Det andra fiket i den gamla gallerian, där sitter man när man inte vill vara mitt i smeten
*Bageriet med café vid djuraffären. Billigt och gott fika i mysig miljö. Synd bara att det nästan alltid är fullsatt.
8 saker på min önskelista
*Fred på jorden och en bättre miljö får bli önskning nummer ett men eftersom det är julklappssäsong så inriktar jag mig på konkreta materiella saker i fortsättningen.
*Underställ
*Funktionsmössa när jag åker skidor och joggar
*Acessoarer av olika slag, sådant köper jag aldrig, och har alltså heller aldrig några
*Teflonugnsformar
*Roliga pepparkaksformar och julpynt
*Roliga saker
*En snygg frisyr
8 personer jag utmanar:
Ni som brukar läsa min blogg regelbundet och som har en egen blogg är utmanade. Lämna en kommentar här så jag vet vems bloggar jag ska kolla in!
Advent!
lördag 29 november 2008
Gammaldags pepparkakor
Blanda i en kastrull:
2 ½ kkp (kaffekoppar av den gamla modellen) socker
1 kkp vatten
1 kkp sirap
2 tsk ingefära
2 tsk nejlika
4 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Koka upp kryddblandningen, låt svalna. Rör ner:
250 g margarin, inte smält
1 msk bikarbonat
ca 14 dl vetemjöl
Sätt degen i en plaspåse och låt vila i kylen några timmar upp till någon vecka.
Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 7-8 min. Låt svalna på plåten, annars blir kakorna mjuksega istället för knapriga.
fredag 28 november 2008
Att skriva om böcker...
Jag tycker att det intressanta med böcker är just vilka tankar och känslor böckerna väcker, det är därför jag läser böcker, för att få en upplevelse av något slag. Upplevelsen kan vara olika beroende på vilken bok det är, vissa böcker väcker känslor, andra sätter ens tyckande och tänkande på prov. Det gör också att inriktningen på recensionen blir lite olika.
Jag har också märkt att jag skriver mer om böcker jag inte tyckte om, troligtvis för att det provocerar mig att jag inte gillade en bok och vill försöka bena ut vad det egentligen var för fel på den. Bra böcker är svårare att skriva om, både för att det kan vara svårt att sätta ord på exakt vad det är som gör en bok bra och för att jag inte vill avslöja för mycket om de bra böckerna, de vill jag ju att fler ska läsa och då kan jag ju inte ha berättat allt väsentligt.
Just nu håller jag på med två deckare, dels lyssnar jag på Jo Nesbös Ismannen som talbok samtidigt som jag jobbar på med lite julklappar och dels så håller jag på att läsa Karin Alvtegens Skugga. Recensioner kommer.
torsdag 27 november 2008
Cybervärlden
Så här ser det ut där jag sitter och skriver det här inlägget, i vardagsrummet, precis som min första dator som var inkopplad i stora tv:n i vardagsrummet. Vi hade nämligen bara en tv.
Även om det är ganska precis tio år sedan jag skaffade min första egna dator med internet så har vi faktiskt haft dator hemma ända sedan jag och mina bröder var smaå. Den första datorn fick vi i mitten av 80-talet, jag måste ha gått på lågstadiet. Det var en Spectravideo 328 med bandstation som man kopplade in i tv:n. Sedan kunde man spela spel. Om man ville kopiera spel, det gjorde man redan på den tiden nämligen, så kopierade man på bandspelaren, eller dubbeldäckaren som kassettbandspelare med två kassettfack kallades. Sedan spelade man av kassetten, precis som man kopierade en musikkassett. Spectravideon fick mina föräldrar köpa begagnad av mammas mosters familj, så den var ute redan när vi fick den, även om den bara var kanske två år gammal.
Efter spectravideon så fick vi en Amiga 500. Den var ny, och det var den senaste modellen när vi fick den. Den hade diskettstation och skrivare och var faktiskt mus-styrd och meningen var att vi skulle kunna använda den till skolarbete. Det hände aldrig att vi gjorde något skolarbete på den, då hade det behövts ett ordbehandlingsprogram och de var dyra, och vad ett ordbehandlingsprogram var för något hade vi en väldigt diffus uppfattning om. Så även Amigan var en speldator.
Däremot kunde man progammera med den, det följde med en bok med beskrivningar på hur man kunde programmera enkla program, typ rita en trekant. Jag minns att jag ägnade många timmar åt att försöka få datorn att kunna rita en cirkel, en triangel och en kvadrat samtidigt som den spelade blinka lilla stjärna, men jag lyckades aldrig lära datorn att rita en symmetrisk fyrkant, antingen blev det två trianglar eller ochså blev den totalt vind och sned. Om man köpte datatidningar på den tiden, tidigt nittiotal pratar vi om nu, fick man koder för att kunna programmera egna spel. De funkade aldrig!
Däremot fanns det ganska roliga spel till Amigan, bland annat ett, Giana sisters, det liknade Nintendos Super Mario Bros, men det sades att Giana sisters, som ALLA hade, aldrig hade funnits ute till försäljning utan att det var ett spel som helt och hållet hade spridits via piratkopiering. Jag vet inte om det var sant, men jag hörde aldrig talas om någon som hade det spelet i original. Vi kopierade alla spel, de köpta spelen funkade nämligen aldrig. På det sättet spreds även virus, men virusen var nog egentligen buggar som skapades av alltför många "generationers" kopierande från samma originalspel skulle jag tro.
När jag gick andra året på universitetet, det var 97-98, skaffade jag min första egna dator, den hette Aptiva och var ett helt kit med dator, skrivare och en massa program. Då fick jag även Windowssystemet och internet. Då blev det också mer och mer krav på att inlämnade arbeten skulle vara dataskrivna istället för handskrivna.
Det var datorernas historia i mitt liv, och det var en ganska lång historia som ni ser!