Jag har gjort en väldigt förenklad och försvenskad variant av bouillabaisse, fransk fisksoppa. Den är snabblagad, enkel och god!
4 pers
2 lökar i "halvmånar", om du har lök med blasten kvar, låt den också följa med (om den är fräsch)
3-4 morötter i slantar
1/4 rotselleri i tärningar
3-4 potatisar i bitar
1 msk olivolja
Fräses ihop på svag värme.
1 l vatten + 2 buljongtärningar
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
peppar
400 g fisk i stora bitar, det gör ingen om den är fryst, gärna blandade sorter
Koka 10 min till på svag värme och undvik omrörning, fisken blir lätt mos annars.
Tillsätt 2 dl frysta skalade räkor när soppan är klar. Låt inte soppan koka efter att räkorna tillsatts.
Sån där soppa vill jag bums koka. Fast inte idag, för nu har jag just ätit grönsaksröra och fullkornsbulgur och bacon och är rätt proppmätt. Men i morgon.
SvaraRadera;-)